Дієта при діабеті

Людина з діабетом все ще може їсти їжу, яка їй подобається, тільки рідше або меншими порціями.

Дотримуйтесь порад лікаря або дієтолога, використовуйте різноманітний план харчування, який включає продукти з усіх груп, і дотримуйтеся рекомендованих кількостей.

Деякі люди з діабетом повинні мати трохи більше гнучкості, коли справа доходить до їжі. Розмір порції також дуже важливий для людей з діабетом. Поговоріть з дієтологом про кращий спосіб впоратися з цим https://klikis.com/medikamenti/travna-sistema-ta-obmin-rechovin/dlja-likuvannja-cukrovogo-diabetu.

Нижче наведені деякі з кращих варіантів в кожній групі продуктів харчування для людей з діабетом.

Овочі

Крохмалисті і некрохмалисті овочі добре споживати, в тому числі: броколі, моркву, помідори, перець,

листову зелень, таку як капуста, картопля, кукурудза, зелені боби.

Фрукт

Будьте обережні з високим вмістом цукру фруктів, таких як кавун, але помірна кількість наступних мають великі поживні переваги для людей з діабетом: апельсин, ягода, диня, яблуко, виноград, банан.

Цільнозернові

Цільні зерна повинні становити не менше половини всіх зернових в раціоні харчування людини з цукровим діабетом, у тому числі: вівсянка, ячмінь, кукурудзяна мука, рис, пшениця.

Деякі продукти також можуть бути зроблені з цільнозернових продуктів, включаючи хліб, макарони і пластівці.

Білкова їжа

Низькожирні і пісні протеїни можуть допомогти м’язам рости без підвищення рівня жиру та глюкози.

Ось такі продукти: салат для здоров’я серця, пісне м’ясо і зелені овочі смачні і безпечні для людей з діабетом, яйця, нежирна яловичина або свинина, риба, курка без шкіри або індичка, арахіс і горіхи, сушені боби, горох, альтернативи м’ясу, наприклад, тофу.

Молочні продукти

Вживайте тільки нежирний або знежирений сир, молоко і йогурт.

Продукти з корисними для серця жирами

Не всі жири сприяють розвитку діабету, а деякі види жирів допомагають захиститися від його впливу на серце, у тому числі: насіння і горіхи, лосось, тунець і скумбрія, авокадо, масла, які беруть рідку форму при кімнатній температурі, такі як оливкова олія.

Продукти, яких слід уникати: смажені страви, солоні продукти, такі як картопляні чіпси, солодкі продукти, включаючи цукерки, морозиво і торти, напої, що містять цукор, такі як газовані та енергетичні напої.

Вода повинна замінити підсолоджені напої. Замініть цукор в будь-якій каві або чаї на штучні підсолоджувачі, такі як стевія. Жінки повинні випивати не більше одного алкогольного напою в день, а чоловіки повинні обмежити споживання алкоголю максимум двома напоями.

Алкоголь може знизити рівень глюкози в крові занадто сильно для людей, які приймають інсулін, збільшуючи ризик гіпоглікемії. Вживання їжі при вживанні алкоголю може знизити такий ризик.

Вам также может понравиться

About the Author: admin

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *